Mintavételi instrukciók

A széklet laboratóriumi vizsgálatának a mintavételt követő 48 órán belül meg kell történnie. Ennek ellenőrzése céljából kérjük, hogy az egységcsomagban található Tájékoztató c. lap tetejére, a kijelölt sorba szíveskedjen beírni a mintavétel pontos időpontját.

A postai szállítás 1 napot vesz igénybe, ezért kérjük, hogy a mintavételt követően mihamarabb adja postára a válaszküldeményt. Ehhez elsőbbségi küldeményként megcímzett válaszborítékot mellékeltünk Önnek. A postai díjat a Sunmed Kft. fizeti. Ügyeljen rá, hogy pénteki, szombati, vasárnapi napokon, valamint bármilyen munkaszüneti napot közvetlenül megelőző napon mintát ne vegyen és ne postázzon!

Mintavételre és postázásra maradnak tehát a hétfőtől csütörtökig terjedő munkanapok. Kisebb postahivatalokban előfordulhat, hogy az elsőbbségi küldeményeket délután már nem továbbítják. Ezért a biztonság kedvéért ezt érdeklődje meg, vagy délelőtt adja postára a küldeményt!

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. Jelezzük, hogy csak magyar postacímre áll módunkban leletet küldeni.

Ha nem áll módjában a mintavételt követően azonnal feladni a válaszlevelet, akkor addig helyezze a mintát hűtőszekrénybe.

Mintavétel lépései

Mintavétel Vegye ki a speciális széklettartályt a dobozából és a védőtasakból. A tartály végén lévő fület fordítsa el ütközésig.
Mintavétel Húzza ki széklettartályból a piros, középen lyukas dugón keresztül a mintavevő pálcát.
Mintavétel A középen lyukas piros dugó maradjon a csőben, ezt nem kell kivennie. A mintavevő pálcát egymás után négy helyre, 1-1 cm mélyre szúrja bele a székletbe úgy, hogy a pálca végén az apró rovátkák köze megteljen széklettel.
Mintavétel Ellenőrizze, hogy a pálca végén lévő rovátkák közét kitölti-e a széklet. A vizsgálathoz pontosan a rovátkák között maradó székletmennyiség kell. A székletbe csak a pálcát kell beleszúrni, nem kell a csőbe székletet tenni!

A mintavevő pálcát a közepén lyukas piros dugón keresztül dugja vissza a tartályba, és a lezáráshoz fordítsa el a nyitási iránnyal ellentétesen ütközésig. Helyezze vissza a csövet a védőtasakba, majd azzal együtt a papírtokba.

 

Sidebar